tirsdag, september 13, 2005

Korsets skygge ble for lang

En trist, grå morgen! Høyre fikk grundig bank. Årsakene er ikke vanskelig å se: Vi hadde ikke egen statsministerkandidat men sloss for en upopulær koalisjon. Enkelte presterte å stemme "taktisk" på Venstre. Vi fortsatte å møte faren fra Fremskrittspartiet ved å ignorere den. Og til slutt rammet den sedvanlige "regjeringstrettheten" vårt parti, til tross for at det er oss som har sørget for gode tider i landet takket være god økonomisk politikk. Særlig da de sterkeste bastionene begynte å falle forsto man at løpet var kjørt. Eneste gode nyhet var at SV ble svekket. Men resultatet er klart: Lukten av fjøs og kebab vil nå prege Stortinget takket være vår mislykkede strategi. Høyere skatter, høyere renter, vanskeligere tider for folk flest, EU-medlemsskap enda fjernere enn før. Ikke rart utenlandske observatører rister på hodet!

Nå må vi konsolidere, få noen dyktige folk inn i ledende verv, få nye valgkomiteer og først og fremst berede oss på å drive valgkamp for oss selv! Som Churchill må vi berede oss på nye år i "the wilderness". Men han kom jo sterkt tilbake..
Så - cheer up, det blir bedre tider. Nå får jo folk se hva rød-grønt vil bety i praksis, mens det nye Stortinget blir preget av "Jens mot Jensen" -dueller. Kanskje vårt viktigste våpen blir vår humoristiske sans... Herodotus

2 Comments:

Blogger EarlGrey said...

Hmm. Jeg tror du må definere "folk flest" for meg, det er et særdeles upresist begrep..

Dersom du mener alle dem som har en forholdsvis solid jobb, og som de siste årene har vært mest opptatt av å fylle livene sine med masse ting de egentlig ikke har bruk for, bare fordi de har råd og lyst, så er jeg ikke så bekymret for dem. De klarer seg nok under åket fra de rødgrønne også..

Derimot tror jeg at mange av dem som faller inn under din "folk flest"-definisjon har pårørende på sykehjem, eller barn i skolen. De har sett hvordan et økende privat forbruk og lavere skatter har utarmet disse sektorene, og har faktisk samvittighet til å stemme for en forandring på dette.

Synes høyresiden har vært noe ensidig i analysen etter valgnederlaget (skulle ikke satset på Bondevik, upopulær koalisjon, hvorfor slå hånden av Hagen, evt Jensen osv). Det er meget mulig at politikken som økte forskjellene i Norge rett og slett kom til kort i forhold til ønsket om en annen kurs.

Så får heller utenlandske observatører riste på det de vil..

26 oktober, 2005 10:07  
Blogger Herodotus said...

Folk flest er interessert i en økonomisk situasjon de kan leve av. Dette krever en viss grad av forutsigbarhet i hverdagsøkonomien, noe de skatteglade rødgrønne ikke kommer til å gjøre lettere. Vi ser allerede konturene av en høyere skattebelastning - som sjelden rammer de virkelig rike, som alltids kan plassere seg og pengene sine et annet sted - men tvert imot den store hop av lønnsmottakere som alt har store lån. Ellers er det vel ikke lavere skatter som er det største problemet for de som faller under din definisjon av "folk flest", men tvert imot mindre grad av valgfrihet, større grad av sentralstyring av hverdagslivet og en skolepolitikk som senker kravene til kunnskaper til et nivå som vil dømme dagens barn til arbeidsløshet eller lavtlønnsyrker. Jeg mener utenlandske observatørers synspunkter ikke er fullt så likegyldig i en globalisert økonomi der man skal velge å investere i land ut fra kriterier som kompetansenivå hos arbeidsstyrken og nivå på skattene. Den nasjonalt avgrensede økonomi er noe som hører fortiden til, unntatt i SVs og SPs partikontorer.

03 november, 2005 17:43  

Legg inn en kommentar

<< Home

Who links to me?
Who Links Here