mandag, januar 08, 2007

Il Duces spøkelse i Europaparlamentet


Ytterste høyre - neida, vi snakker ikke om liberalister, :-) men om halv- og helfascister fra det ganske EU som skal danne en egen partigruppe i Europaparlamentet. Som vi vet (eller burde vite) består parlamentet ikke av nasjonale representanter men man sitter som del av en europeisk partigruppering. For eksempel sitter gode Høyrefolk i European People's Party EPP. Men det har ikke vært mange nok høyreekstremister til å danne egen gruppe, så derfor har disse alltid vært litt for seg selv der ute på (høyre-)fløyen. Men nå har Bulgaria og Romania blitt med i EU og det er dermed blitt tilstrekkelig mange odde typer til at man kan danne en partigruppe! (Det kreves 19 medlemmer fra tilsammen fem ulike medlemsland for å danne en slik).

Man ønske velkommen i klubben en MEP fra Bulgarias høyreekstremistiske Atakaparti og fem fra det Stor-Rumenske Parti, som er et nasjonalistisk anti-sigøynerparti. Partigrupperingen skal bære navnet Identitet, Suverenitet og Transparens (innsikt) (IST)og skal trolig dannes 15. januar. Med i klubben - som aldri hittil er blitt dannet fordi man var - ja, for nasjonalistiske - er Frankrikes Nasjonal Front (Le Pen), Jürg Haiders parti, og det italienske fascistpartiet under Allesandra Mussolini, samt Vlaams Belang fra Belgia og Ashley Mote fra Storbritannia. En vakker bande.

Man kan jo spørre seg hvorfor svartskjortene er så hippe på å delta i Europaparlamentet når europeisk samarbeid er slikt et fy-ord for ekstreme nasjonalister. Man tror antagelig at de får større stemmevekt i Europaparlamentet ved å stå sammen over landegrensene og kjempe for sin sak. Som barnebarnet til Mussolini sier, vil det være en teknisk, ikke politisk gruppe, som kommer sammen av nødvendighet , og for å ha rett til finansiell støtte og verv i Europaparlamentet - noe uavhengige medlemmer ikke har. Det faller jo på sin egen bak å danne en europeisk, internasjonal partigruppe siden målet for deres ideologi er mer nasjonalisme, fascisme og ingen innvandring - og selvsagt Nei til Grunnlovstraktaten, til Tyrkia som EU-medlem etc. Vel, Hitler og Mussolini ble jo enige en gang, så kanskje...

Men spøk til side - dette er trist og unødvendig. Det er demokratisk å la "alle" komme til orde og fascistiske partier er tillatt i de land disse folkene kommer fra. Men når skal man lære av historien?
Who links to me?
Who Links Here