tirsdag, februar 07, 2006

Amerikansk dobbeltmoral slår til igjen


Det er med undring vi i dag leser fra britisk presse at det amerikanske utenriksdepartementet har gått i rette med oss nordboere når det gjelder offentliggjøring av muhammedkarikaturer. Det ble uttalt at "These cartoons are indeed offensive to the belief of Muslims." Det ble også sagt at "We all fully respect freedom of the press and expression but it must be coupled with press responsibility. Inciting religious or ethnic hatred in this manner is not acceptable." Vedlagte kommetar fra Daily Telegraph får tale for seg!

Men Herodotus stusser på at nettopp USA som angivelig er forsvareren av den frie tale og trykkerfrihetens hjemland siden Benjamin Franklins dager nå tar så sterk avstand fra de synspunktene noen av oss nå forfekter her på berget. Kan det være at Bush ikke vil ha flere aksjoner rettet mot seg enn han allerede har satt igang på egen hånd gjennom Irakkrigen etc.? Kan det være et utslag av den gode gamle USA vs. Europa duellen som reiser sitt hode på nytt? Eller er det frykt for at amerikansk eiendom og businessinteresser i Midt-Østen ellers kan være truet?

Herodotus tviler iallefal på at det er en plutselig orientering i retning av muslimske verdier som preger den amerikanske utenrikstjenesten. Trolig kan mange elementer spille inn her men jeg holder en knapp på næringslivets interesser heller enn religiøs toleranse. ..

2 Comments:

Blogger Painting waves in clouds said...

Ikke glem at Bush er nyfrelst kristen. Åpner han for kritikk av Islam, åpner han også for kritikk av Kristendommen, og det kommer ikke på tale. Tross alt utgjør kristenfundamentalistiske sekter en betydelig del av den velgermassen som satte ham bak skrivebordet i det Hvite Hus.

08 februar, 2006 10:55  
Blogger Herodotus said...

Ikke en dårlig gjetning, det der. Glasshuseffekten er nok påtrengende i USA i disse dager.

08 februar, 2006 17:08  

Legg inn en kommentar

<< Home

Who links to me?
Who Links Here