lørdag, februar 04, 2006

Burn, baby, burn!

...Også er ambassaden i Syria brent uten at de syriske myndigheter løftet en seriøs hånd for å oppfylle sine internasjonale forpliktelser. Sosialister, sitt gjerne og forstå dere ihjel på muslimene. Vi andre, det er på tide å våkne opp. Dette er ikke "undertrykte muslimers" protest mot de onde kapitalistene, det er kamp mellom de verdiene vi står for - demokrati, ytringsfrihet og retten til å stå for og uttrykke skepsis til etablerte sannheter - og middelaldersk fanatisme og forsøk på å tvinge andre til taushet.

Det er åpenbart krefter som ønsker å utnytte det som er skjedd til å skape mest mulig hat og forbitrelse mot Vestens kultur, og som bevisst pisker opp stemningen med å finne opp fornærmelser der det ikke er tilstrekkelig med virkeligheten, true med mord og drap og nå brenne ambassadene, sannsynligvis med regimets velsignelse. Jeg håper utenriksministeren gjør det riktige og bryter forbindelsen med Syria.
Det er nå viktig at man ikke lar frykten ta overhånd men fortsetter uredd å kjempe for friheten til å holde på den utviklingen Vesten har arbeidet seg frem til gjennom vår historie. Dette dreier seg om noe mye mer enn karikaturer, det dreier seg om retten til å leve det liv vi ønsker uten å la seg tvinge til taushet av vold og trusler om vold.

Noen har sammenlignet muhammedkarikaturer med nazistenes hetsing av jødene som del av opptakten til holocaust. Dette er å sette historien på hodet. Situasjonen er ganske lik 1930 tallet, men helt motsatt: Også den gang krevde nazistene respekt for at det tyske folk skulle være herrer i eget hus når modige mennesker kritiserte konsentrasjonsleierne, jødeforfølgelsene og undertrykkelsen av anderledestenkende. Tyskland "hadde ingen flere territorielle krav", bare andre respekterte dem og lot dem drive med sitt. Verdien i slike ord så vi 9. april 1940.

Jeg tror ikke at de islamske landene er i ferd med forberede krig mot Norge og Norden, neida, men jeg tror det er på tide å slutte med vår selvtilfredse naivitet og tenke at alle i den islamske verden må da skjønne at Norge er et snilt land - det er de slemme amerikanerne, britene og franskmennene de lar det gå utover. Nå må vi skjønne at vi er en del av Vesten og at vi er like truet i vår frihet som "de slemme" (i venstresidens øyne). Damaskus-affæren er en stygg historie men er kanskje positiv dersom den er en øyenåpner.
Who links to me?
Who Links Here