mandag, januar 15, 2007

Mer om fascister i Europaparlamentet


Vel, så er nasjonalister, fascister og andre skrullinger i ferd med å dannne den "parlamentariske" gruppen "Identitet, Tradisjon og Suverenitet" i Europaparlamentet. Man kunne narres til å tro at de var gode konservative ut fra slagordet, men ei. Dette er en samling parlamentarikere som bare forenes av hat mot innvandrere, fremmedhat og alle andre former for hat, ledet av en person som avventer dom for å fornekte Holocaust.. Sosialistene trakk først i kampen for å fornekte den nye gruppen - hvorfor kunne ikke EPP gjort det??! De vil at man skal utelukke fascistene fra å bli valgt inn i de parlamentariske komiteene. Reglene tilsier at gruppen har rett til en eller to viseformannsverv i komiteene, dersom de blir valgt inn gjennom hemmelige avstemninger i angjeldende komité. Det EPP har gjort er å si at man ikke kan bryte reglene og nekte den nye gruppen sine lovfestede rettigheter men er enig i en politisk boycott. EPPs talsmann har uttalt at han ikke kan se at noen av deres medlemmer vil stemme for kandidater fra den nye gruppen i komiteene! En annen stilte spørsmålstegn til hvordan man kan spre rasistisk propaganda i fiskerikomiteen? - Tja, man kan jo lure, men fantasien setter grenser.

De grønnes leder Monica Frassoni sa viselig at dette reflekterer på en trist måte dagens virkelighet i Europa men at i praksis vil intet endres. Hmmm, er min kommentar - hva med avstemninger? Det er nå regelen i det nye Parlamentet som nå har 785 medlemmer at 20 parlamentarikere fra seks forskjellige medlemsland skal til for å danne en slik gruppe som fascistene har laget seg. Dette gir dem tilgang til penger, jobber og seter i Europaparlamentet. Sosialistene vil heve dette taket, mens de liberale og konservative mener dette er urettferdig fordi det vil endre reglene midt i den parlamentariske perioden som varer til neste valg i 2009.

Akk ja, jeg mener å huske at Hitler også ble demokratisk valgt.

Ytringsfrihet er viktig og spilleregler likeså. Men de som rir frem på denne bølgen av rasisme og innvandrerhat, blandet med frykt for terrorister og arbeidsplassene sine, og som blir hjulpet av demokratiske spilleregler - hvor mye ville de ha respektert demokratiske prinsipper? Skal vi sove videre, som i 1933, eller prøve å vekke folk?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nå er det vel andre venstrevridde radikale tilstander i sammenblanding med ideologier som ikke før var kjent i veste - som mer kan sammenlignes med fascister og den slags?

MariaMariaOslo

13 februar, 2007 16:32  
Blogger Herodotus said...

Det er nok av de også ja, men de er ikke på samme fremmarsj etter å ha blitt godt diskreditert i 1989 og senere. Denne gruppen er pr.definisjon imot europeisk fellesskap ut fra sin nasjonalistiske ideologi.

14 februar, 2007 17:06  

Legg inn en kommentar

<< Home

Who links to me?
Who Links Here